Kiedy dni stają się krótkie, coraz mniej czasu zostaje mi na fotografowanie tego co ugotowałam. Wybaczcie więc, że tak rzadko decyduję się na opublikowanie posta. Po przyjściu z pracy nie zostaje mi wiele czasu na ugotowanie i zrobienie zdjęć. Zresztą zdjęcia nie są najwyższych lotów, pewnie nigdy nie będą, wszak nie jest to blog o fotografii.
Za to są moje, bez ulepszeń, fotoshopów itd.
Jeśli przyjdzie już taki czas, że porządnie zmarzniecie to wypróbujcie ten przepis. Bezproblemowy, szybki, zdrowy i mało kaloryczny. Dobry również dla wegetarian. Mój P. jest typowym przedstawicielem płci męskiej, bardzo lubi mięso. Ale gulasz mu smakował :):):)
Składniki:
- 1 średni bakłażan
- puszka pomidorów krojonych z chili
- 3 średnie ziemniaki
- 1 papryka czerwona
- puszka soczewicy
- 1 1/2 cebuli
- 50 g sera feta
- natka
- 3 gałązki świeżego oregano
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju
- sól i pieprz
fot. A.S.-M. |
Uwagi:
- Pomidory z puszki nie muszą być z chili. Wystarczą zwykłe, należy potem dodać 1/3 łyżeczki chili w proszku.
Potwierdzam , bardzo smakowało :)
OdpowiedzUsuń