Kończy się sezon na szparagi. Już tylko gdzieniegdzie można dostać zielone patyczki. Jeśli jesteście, jak ja, fanami tego kruchego warzywa to polecam ten omlet. Syte i lekkie śniadanie bądź kolacja. Bez masła. Grasz w zielone?
Składniki (na jedną osobę):
- 2 jajka
- kilka pomidorków koktailowych
- 5 szparagów zielonych
- 1 łyżka mleka
- tymianek świeży
- plasterek żółtego sera light (np. Hit z Ryk)
- sól i pieprz
Smacznego :)
pyszny,lekki i jak najbardziej sezonowy:) gorąco polecam wszystkim:)
OdpowiedzUsuńniebo w gębie:))) juz na stałe zagości w moim menu:) DZIEKI:)
OdpowiedzUsuńbaardzo się cieszę, że smakowało :)
UsuńDZIEKUJEMY-OMLET JEST PYSZNY:))) LEKKI I PUSZYSTY:-)))
OdpowiedzUsuń:) smacznego
UsuńDZIEKUJEMY:) ALE PYCHOTA:) na stałe zagosci w naszym menu
OdpowiedzUsuńszkoda, że szparagi już się kończą
UsuńDZIEKUJEMY,OMLET JEST LEKKI I PUSZYSTY,BEDZIE JUZ ZAWSZE W NASZYM NENU;-)))
OdpowiedzUsuńfajnie, że będziecie robić :)
Usuńdziekujemy,jest pyszny;-)
OdpowiedzUsuńOTO OMLET!jaki kolorowy i wiosenny!prosimy o więcej!
OdpowiedzUsuńwielkie żarcie?!
OdpowiedzUsuńomlet jest lekki i mało kaloryczny ;)
UsuńRobiłam, pychotka, idealne lekkie śniadanie, które dostarcza energii na całe przedpołudnie :)
OdpowiedzUsuńJesteśmy długo po nim syci :)
Usuń